Reproșurile îngreunează sufletul ! Medierea poate uşura sufletul !

Reproșurile îngreunează sufletul ! Medierea poate uşura sufletul !

Reproșurile îngreunează sufletul. Îl îngreunează atât de tare încât sfârșește prin a se prăbuși și a-ți dărâma întreaga ființă. Medierea este o soluţie !
Atunci când la un oarecare nivel oamenii se îndepărtează, încep să își reproșeze ce și-au zis, ce au făcut unul pentru celălalt, chiar și ce nu și-au zis sau nu și-au făcut. Medierea este o formă de a repara vorbe , fapte necugetate !
Reproșurile sunt ca pietrele: unele mai mici, ca niște cioburi, care odată aruncate julesc sufletul către care sunt îndreptate, rănindu-l ușor. Acele răni superficiale se vindecă însă în timp, lăsând în urmă cicatrici abia vizibile. Dar sunt și acele reproșuri ca niște bolovani imenși care cad peste sufletul celuilalt cu o forță de neoprit, de neanticipat. Cad peste el provocându-i răni adânci pe care nici timpul, nici mediatorii nu reușesc să le închidă sau să le vindece. Rămân acolo, îngreunând sufletul, lăsând o amprentă pentru totdeauna.
Medierea poate fi pansamentul de care avem nevoie ! Nu ezitaţi să mă contactaţi pentru o şedinţă de mediere.
Tina Paraschiv

Un comentariu la “Reproșurile îngreunează sufletul ! Medierea poate uşura sufletul !

  1. Medierea e in principal pt cauzlire de dispute civile, ca de ex si aia cu gardul daramat de un vecin, sau divort. Sau hai, poate in anumite cazuri criminale de vandalizare de gard sau de furt de o vaca, dar nu criminale cu victima om. Daca e vorba de ceva criminal, chiar si fara plangere de la victima, (pt ca victima uneori nici nu poate avea capacitate de consimtamant, de ex daca era minor, sau daca a fost lovit in cap, sau sunt o gramade de alte motive pt ca victima sa nu se planga si totusi un act criminal sa fie descoperit, si daca totusi militia si procurorul sunt notificati, atunci imediat se porneste o procedura penala.Poate s-or fi gandit la cauzlire de zoofilie, in caz ca violeaza cineva o vaca, si si asta e ceva criminal, si victima nu se poate plange desi am citit ca in multe tari UE recent au inceput sa fie iar discutii daca sa fie sau nu ilegala zoofilia, de ex in Franta au facut-o iar ilegala prin 2004, si in Norvegia prin 2008, dar in Germania nu a reusit acest efort si a ramas legala si acolo si in Belgia, Ungaria, Danemarca etc (desi pornografia zoofilica este ilegala) poate tot ca sa degreveze tribunalele ca or fi fost prea multe cazuri, cine stie ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>